Akutt hjelp

Om oss

Om oss

Ravema – ledende partner for nordisk industri

Ravema er ledende partner for nordisk industri og tilbyr komplette løsninger for produksjonsutstyr, verktøy, måleteknikk, automasjon, markedets mest komplette service og ettermarked. Vi er også med hele veien for å sikre kompetanse hos operatører og administratorer ved hjelp av kursene våre, som vi tilbyr for både den nyeste teknologien og for eldre systemer. Vi ser også vår rolle i fremtiden som en viktig del av industriens økende produktivitet. Målet vårt er å skape merverdi for alle våre kunder, medarbeidere og for samfunnet. Det gjør vi ved hjelp av vår spisskompetanse, partnerskap og våre totalløsninger sammen med våre ledende leverandører. Denne merverdien bidrar til bransjens fremtidige konkurransekraft.

Ravema har virksomhet i Norge, Sverige og Finland, med hovedkontor i Värnamo i sentrale Småland, der du også finner vårt unike Teknikcenter med utstilling av nyheter og demonstrasjoner av produktene våre hele året. I Norge har vi et kontor i Drammen og en avdeling / et demosenter utenfor Stavanger, og i Finland har vi kontor i Tammerfors. Medarbeiderne våre er i nærheten av deg som kunde og er stasjonert i den regionen de bor i. Kompetanseplattformen vår har blitt bygd opp over tid i hele organisasjonen, og vi har klart å skape en spisskompetanse innenfor produktområdene våre, siden vi representerer få, men ledende leverandører.
 

Vår visjon

Ravemas visjon er å være: "Nordens ledende partner for produksjonsutstyr, prosesskompetanse, verktøy og ettermarked."


Vår historie

Ravemas mer enn 100 år gamle historie tar oss med helt tilbake til 1912, da fabrikatøren Niklasson grunnla bedriften som fikk navnet Svenska Maskinaffären. Bedriftens virksomhet var salg av sykler og biler. Virksomheten blomstret, og bedriften utviklet seg mye på 1920-, 1930- og 1940-tallet. I 1944 ble Svenska Maskinaffären solgt, og den nye eieren hadde et konkret mål – å bli en pålitelig partner med de aller nyeste produktene. Den første verktøykatalogen ble lansert på 50-tallet, og i 1962 feiret bedriften 50 år. I forbindelse med jubileet ble det lansert ytterligere en ny katalog, og denne gangen med det viktige produktområdet maskiner for industrien. Katalogen var på 400 sider, og antall hyllemeter på lageret i Värnamo ble utvidet til hele 2 km.

På 1970-tallet kom Japan til Värnamo i Småland. Svenska Maskinfabriken AB ble generalagent for Mazak. Et tydelig tegn på markedsposisjonen og på bedriftens suksess. Bedriften vokste og bygde nye lokaler på industriområdet Margretelund i Värnamo, det samme stedet hvor bedriften ligger i dag. På starten av 1980-tallet ble lokalene trinnvis bygd ut, og det nye navnet RAVEMA begynte å florere i dokumenter og brosjyrer. I 1985 ble det offisielt. Ravema var kommet for å bli.

1990-tallet ble en begivenhetsrik tid for Ravema. Bedriften blir en del av Liljedahl Group i forbindelse med oppkjøpet av Bengt Liljedahl i 1993, samtidig som Ravema nå også begynner å satse på det norske markedet. På begynnelsen av 2000-tallet får Ravema ytterligere konkurransekraft når tyske Hoffmann Group inngår et samarbeid, og Ravema får tilgang til Hoffmanns omfattende sortiment av verktøy, som kompletterer maskinsalget.

Reisen som begynte med salg av sykler, har i dag blitt utviklet til at Ravema er en av Nordens ledende industripartnere når det kommer til maskiner for bearbeidende produksjon, verktøy, automasjon og service. Ravema er en del av LMT Group, som eies av Liljedahl Group, og man satser videre på utvikling av produktporteføljen, personalet og fremtidens teknologi. Ravemas verdier er en viktig hjørnestein i bedriftskulturen. Tillit, engasjement og bærekraft skal alltid være en del av våre beslutninger og vår måte å arbeide på, både internt og opp mot kundene våre og markedet. Vi skal være stolte over å være en del av Ravema, og kundene våre skal også dra nytte av denne stoltheten og kunnskapen.

Les mer om verdiene våre her >>

Kjappe fakta

Grunnlagt: 1912

Omsetning: ca. 640 millioner SEK

Antall ansatte: ca. 130

Antall maskinimplementeringer: 5000
 

Kvalitetssertifikat

Vi er sertifisert i samsvar med ISO 9001, du finner sertifikatet vårt her >>